سیم ارت

سیم ارت..

سیم ارت: به جرئت می‌توان گفت تمام مردم جهان، امروزه از الکتریسیته و نیروی برق به عنوان یکی از اصلی‌ترین عناصر در زندگی خود استفاده می‌کنند. بدون وجود برق در زندگی ما، تمامی فعالیت‌های روزمره با اختلال مواجه شده و ما در انجام دادن ساده‌ترین کارها نیز ناموفق خواهیم بود. نیروی برق برای رسیدن به مردم، مسیری طولانی و پیچیده را از نیروگاه‌های تولیدی تا خانه و کارگاه ما طی خواهد کرد؛ مسیری که بدون وجود سیم‌های برق‌کشی و غیره، امکان‌پذیر نخواهد بود. انجام سیم کشی ساختمان، فرآیند دشواری است که باید آن را به دست متخصصین سپرد و انجام خود سرانه آن، عملا غیرممکن خواهد بود. سیم‌ها نقشی بسیار مهم و اساسی را در زندگی روزمره ما ایفا کرده و بدون آن که متوجه حضور دائمی آن‌ها باشیم، تمامی فعالیت‌های ما را به شکلی پیوسته به انجام می‌رسانند.

 برخی از این کابل‌ها وظایفی جانبی را در یک سیستم به عهده دارند و استفاده از آن‌ها در شرایط مختلف، نه فقط سبب انتقال برق، بلکه باعث حفظ امنیت آن نیز خواهد بود؛ یکی از این سیم‌ها سیم ارت نام دارد. سیم ارت یکی از اجزای مهم یک سیستم الکتریکی محسوب می‌شود و وجود آن در یک ساختمان، امری به شدت ضروری و واجب خواهد بود. اگر علاقه‌مند هستید تا درباره سیم ارت اطلاعات بیشتری به دست آورید و ویژگی‌های مختلف این نوع سیم‌ها را بررسی نمایید، بهتر است تا ادامه این مقاله را از دست ندهید و با دقت بخش‌های مختلف آن را مطالعه کنید. ما در این مقاله به بررسی دلایل استفاده از سیم زمین و انواع روش‌های نصب آن پرداخته و سپس کاربردهای مختلف آن را به کمک یکدیگر مرور می‌کنیم.

خرید سیم ارت

دلایل استفاده از سیم ارت

برای آن که موارد مختلف استفاده از سیم ارت را به طور کامل بدانیم و متوجه ویژگی‌های مختلف آن شویم، بهتر است تا در ابتدا اطلاعات جامعی درباره چیستی این سیم به دست آورده و پس از آن برای بررسی خواص آن اقدام نماییم. سیم ارت سیمی است که از ملزومات الکتریکی خارج می‌شود و بخشی از نیروهای اضافه و مازاد را به وسیله خود، به زمین منتقل می‌کند. این سیم جلوی بروز هرگونه نشتی را گرفته و از جرقه زدن یا برق گرفتگی در وسایل الکتریکی جلوگیری می‌کند. به این سیم، سیم earth یا سیم زمین نیز می‌گویند. استفاده از سیم‌های این چنینی سبب جلوگیری از بروز هرگونه برق گرفتگی خواهد شد و امنیت یک سیستم و پروژه الکتریکی را تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد؛ در حقیقت اولین و مهم‌ترین کاربرد سیم ارت همین مسئله بوده و بسیاری از افراد، این سیم را به همین منظور می‌شناسند.

در واقع استفاده از سیم زمین، امنیت افراد حاضر در ساختمان و کارگران را تامین کرده و سبب می‌شود تا افراد مختلف بتوانند بدون کوچک‌ترین نگرانی، به استفاده از وسایل برقی مشغول شوند. دستگاه‌های الکتریکی، بر اثر گذر زمان می‌توانند دچار مشکلاتی از قبیل پوسیدگی و خرابی شده و سیم‌های داخلی آن‌ها، دچار پارگی شود. این اتفاق سبب می‌شود تا بدنه دستگاه حامل برق شده و حاوی بار الکتریکی شدیدی شوند. اگر دستگاهی را لمس کردید و آن دستگاه، حس برق گرفتگی خفیفی را به شما منتقل نمود، احتمالا این مشکل به دلیل خرابی و پوسیدگی درونی کابل‌ها خواهد بود. استفاده از سیم ارت می‌تواند از بروز این مسئله جلوگیری کرده و امنیت ما را به بهترین شکل ممکن حفظ نماید. موارد نام برده شده تنها کاربردهای سیم ارت نیستند و در ادامه نیز با برخی دیگر از روش‌هایی که می‌توان در آن سیم ارت را استفاده نمود، خواهیم پرداخت.

نصب سیم ارت

نصب سیم ارت

همانگونه که تا اینجای کار متوجه این مسئله شده‌اید، سیم ارت با متصل شدن به زمین می‌تواند به فعالیت خود ادامه داده و انواع نشتی‌های برق را به زمین منتقل نماید. برای نصب و راه اندازی سیم ارت دو روش مختلف وجود دارد که انجام هر کدام نیازمند روش‌ها و ابزارهای مختلفی است. استفاده از روش مناسب و موثر تاثیر بسیار زیادی در سیستم نهایی داشته و می‌تواند عاملی بسیار مهم به شمار آید. اگر به دنبال نصب سیم ارت در سیستم برق کشی خانه خود هستید و نمی‌دانید از کدام روش باید برای انجام آن استفاده کرد، بهترین راه برای شما مطالعه هر دو روش خواهد بود تا به وسیله این کار، اطلاعات مناسبی نسبت به تفاوت این دو پیدا کرده و بدانید که به چه روش می‌توانید بهترین استفاده و بهره‌وری را از سیم ارت داشته باشید.

این دو روش عبارتند از روش عمقی نصب و روش سطحی نصب سیم ارت. در ادامه به بررسی جداگانه هر روش پرداخته و ویژگی‌های مختلف آن را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

·········································································

🔔 سیم و کابل خراسان افشارنژاد از قدیمی ترین و برترین برندهای سیم و کابل 🔔

························································

نصب سیم ارت به روش عمقی

در بسیاری از مناطق و ساختمان‌ها، سیم ارت را به وسیله کندن چاهی به عمق زمین راهنمایی می‌کنند. استفاده از چاه تاثیر بسیار مهمی در کارکرد سیم خواهد داشت و هر ساختمانی بر اساس میزان برقی که تولید می‌کند، نیاز دارد تا سیم خود را در عمق خاصی قرار داده و بدین شکل موفق شود تا به بهترین شکل ممکن از بروز هرگونه حادثه جلوگیری به عمل آورد. توجه به جنس زمین در مراحل کندن چاه ارت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نوع خاک می‌تواند تعیین‌کننده میزان رسانا بودن آن باشد.

به عنوان مثال، خاک رس دارای رسانایی کمی است و زمین‌هایی که از این خاک تشکیل شده‌اند، به مراتب نیاز به چاه‌های کم عمق‌تری خواهند داشت. معمولا عمق چاه بین ۴ تا ۸ متر است که تعیین اندازه دقیق آن می‌تواند بر اساس نوع خاک، میزان برق موجود در ساختمان و بسیاری مسائل دیگر، متفاوت باشد. لازم به ذکر است که ته چاه ارت را نیز با خاکی نرم مانند خاک رس پر کرده و تا حدود ۲۰ سانتی متر از این خاک در کف چاه قرار داده می‌شود. همچنین در هنگام نصب چاه ارت بهتر است تا نظرات افراد مختلف و متخصصین را پرسیده و بر اساس آن، عمق و نوع چاه خود را تعیین نمایید.

قیمت سیم ارت

نصب سیم ارت به روش سطحی

ممکن است مکانی که شما قصد نصب سیم ارت در آن را دارید، پتانسیل حفاری نداشته باشد و شما در حفاری کردن آن، ناموفق ظاهر شوید. در این مواقع، شما می‌توانید به بهترین شکل ممکن و بدون نیاز به حفاری، اقدام به نصب سیم ارت به روش سطحی نمایید. در شهرهای شمالی و جنوبی کشور، ارتفاع از سطح دریا پایین‌تر است. این مسئله سبب نم‌دار شدن و نرم شدن خاک می‌شود و خاک این مناطق، مناسب تاسیس چاه ارت نخواهد بود. در این مواقع، چاهی با قطر ۸۰ سانتی متر را احداث می‌کنیم و پس از آن، صفحه‌ای فولادی را با روکش مسی در آن استفاده می‌نماییم.

کابل‌های ارت که معمولا از جنس مس هستند، با وصل شدن به این صفحه انرژی و برق مازاد را به زمین انتقال داده و از بروز مشکل در سیستم کلی، جلوگیری به عمل می‌آورند. در زمینه استفاده از سیم ارت، از ابزار و وسایل مختلفی می‌توان استفاده نمود تا مقاومت سیم را افزایش داده و در نتیجه به بهترین شکل ممکن امنیت سیستم خود را تعیین نماییم. استفاده از سیم ارت در این روش نیز به همین دلیل می‌تواند با پیچیدگی‌های مختلفی همراه باشد و استفاده‌کنندگان باید ضمن دقت به این مسئله، تمام تلاش خود را برای نصب سیمی باکیفیت و مناسب به کار ببرند.

·········································································

🔔 اطلاع از آخرین قیمت فلزات در بازار ایران🔔

قیمت لحظه ای آلومینیوم    قیمت لحظه ای مس

························································

کاربرد سیم ارت در سیم کشی ساختمان

در بسیاری از بخش‌های سیم کشی ساختمان، از سیم ارت استفاده می‌شود و استفاده از آن حتی در برخی موارد کاملا ضروری خواهد بود. به عنوان مثال استفاده از این سیم در ساخت و سیم کشی پریزها امری کاملا واجب تلقی می‌شود و کوتاهی در انجام آن، می‌تواند قیمت زیادی از نظر مالی و جانی برای ما داشته باشد. استفاده از سیم ارت صرفا به منظور حفط امنیت نبوده و می‌توان به کمک آن عمر سیستم برق کشی دستگاه را نیز افزایش داد. سیم‌های ارت باعث می‌شوند تا سطح ولتاژ در حد ثابتی باقی بماند و بالا و پایین شدن ولتاژ نتواند آسیبی به دیگر بخش‌های سیستم وارد کرده و در نهایت منجر به نشت جریان نشود.

دقت کنید تا هنگام متصل کردن سیم ارت، از اتصال کامل آن مطمئن شده و بدین شکل، از بروز هرگونه خرابی و ایراد در دستگاه نهایی جلوگیری نمایید. نصب این سیم در انواع لوازم الکتریکی یا ساختمان‌ها و بناهای مسکونی، یکی از ویژگی‌های جدا نشدنی در سیستم‌های برق کاری محسوب می‌گردد. همچنین وجود چاه ارت در مشاغل و سوله‌هایی که از برق سه فاز استفاده می‌کنند نیز از اهمیتی بسیار بالا برخوردار است و توجه به اصول نصب آن، تضمین کننده امنیت و عمر دستگاه‌های شما خواهد بود.

تاریخ انتشار : 1402/01/30

LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *